Meditation for the nation

 

Härifrån mediterar jag idag. 
 
 
För mig finns det inte många cocousdoftande krämer som kan slå välmåendet utav meditation. Många människor är mycket skeptiska till meditation men positiva till ytlig behandlig för att bli helade inombords. Jag förstår att det är främmande att meditera och har blivit tvättat i median till något konstigt, kvinnligt eller avvickande i en människa.

Jag tror inte jag har varit skeptisk till meditation någonsin. Jag är ganska öppen så när det kom till meditaton handlade det alltid om att jag inte var redo att sitta stilla än. Det var fruktansvärt för mig att ens tänka på att sitta stilla en sekund.Jag har säkert testat nån gång men jag ser bara framför mig hur mina ben sprattlar till och jag flyger upp för att göra något annat.
 
Jag är nu 24 år och har mediterat i 6 månader, först intensivt, sedan löst, och nu mera lite mer fokuserat igen. Jag började i Mars, det som hände var att jag satte mig i en traditionell lotusposition, ni alla kan den, och andades. Först var målet att göra det i en minut, det målet fick sänkas till 30 sekunder, för att sluta i en önskan att få andas i endast en-två andetag och fokusera på det och ingenting aaannat. Det funkade. Mitt allra bästa tips till er är att sänka kraven till endast två andetag, var nöjda med ert försök och upprepa varje kväll. För mig tog det kanske 3-5 dagar att kunna meditera i 10 sekunder. Jag har nu efter sex månader suttit som mest i 30-40 minuter, självmant. 
 
Det som händer när du mediterar är mycket och framförallt individuellt men två fördelar äratt du känner dig ett med dig själv och meditationen kommer att gå över till en mindfullness som du kommer kunna använda när du vill. Det är viktigt för en människa att lära känna sig själv och meditera, speciellt i en värld som är väldigt hård och grym, för att inte tala om SNABB. Att kunna stanna upp och känna av sig själv i nuet är en gåva jag aldrig skulle byta ut mot något. Annat som är till fördel med meditation syns på bilden.

 
 
Tips till dig som aldrig mediterat och tycker det känns som en omöjlig uppgift när du testat: 
Det är svårt att börja när man har problem med att sitta still men det är nog då det kan vara som viktigast. Jag mediterar oftast till "binära" beats, även spoken affirmations och ibland ledda meditationer. Det hjälper mig 100 av 100 gånger att sätta på frekvenser. Allting finns att hitta på youtube, sök t.ex "earth frequency, love frequency, healing frequency" eller vad ni känner skulle passa bäst för stunden. Jag har sedan mobilerna kom sovit till regnljud och det fungerar även för andra att meditera till det eller andra naturljud. Det som finns och absolut inte fungerar för mig är piano ljud och andra sånna höga ljud eller musikinstrument överhuvudtaget. Det är populärt hos andra dock.

Har du testat allt möjligt och du snart inte tänker försöka mer- Testa att tända ljus och med elden känna din egen närvaro. Egentligen, förstår ni hur out of touch med verkligheten vi är? Men i samband med att du kollar på elden, är det ganska lätt att fokusera på nuet. Du kommer veta att du hittat rätt när du känner det. :)
 
Det är lätt att kolla på andra och säga "den personen" är så mycket bättre och hade så mycket bättre förutsättningar och självförtroende än jag. Det är inte sant. Glöm inte att alla är födda precis som du och det fanns en tid då det också var deras första gång. Lita på dig själv och din inre styrka. Med meditation kommer du garanterat vara mer närvarande och ta bättre beslut som gynnar i stort sätt alla. Det är lite intressant hur många som sagt till mig att de mediterat förut, varit veganer, och nu mediterar de inte och äter kött igen. Det är typ omöjligt att meditera och inte finna den inre kärleken som är oändlig och även kallad Du. Då räcker det och blir över till alla varelser, skapelser, planeten och inte minst dig själv. Den bästa känslan är att älska sig själv och du kommer finna den i progressen. Meditation är välmående. Pröva. :)
soulwork | meditation | |
Upp