REGNSKOGEN FÖR DUMMIES

Regnskogshjälpen 101. 

Vi människor behöver se till att regnskogen förvaras, skriker aktivisterna. Varför? Undrar ni då. Jo. Inte bara för att den är vacker. För att allting i världen är ett pågående kretslopp. Det minns vi från skolan. Regnskogen på vår planet är världens lunga. Den, som min lärare beskrev det, andas. Allt perekt designat för att du och jag skall kunna leva här. Plocka bort en del i systemet, och systemet kollapsar. 
 
Amazonas på första bilden finner ni i syd- och mellan Amerika och den näst största finns i centralAfrika- Kongobäckenet. I skogarna lever det flest arter i hela världen. Vi människor behöver inte vara dumma och tro att vi är de enda som har rätt till jorden för att vi förstår varandras språk och kan räkna till tio. Vi letar mening i livet men djuren vet sin mening i livet. T.ex elefanterna i Kongobäckenet gick ner från 10 miljoner ner till till några få 1 miljoner idag på grund utav människan. Finn ett fel med elefant-bilden. 
 
 
Det inringade i mitten av bilden är vart regnskogen ligger i världen. Ser ni det mörkgröna längst upp på bilden i Brasilen där det står Amazonas? Det är orörd skog, leta dig nedåt med blicken och märk hur den stora regnskogen verkar vara mer gles ned till höger i bilden, inte sant? Zoomar man in på den- sakta men säkert ser man snart att det inte är naturligt. I och med att skogen i Amazonas förstörs för att bland annat odla soya-bönor, av företag som Monsanto, så förstörs Moder Jords perfekta ekosystem. "fuktigheten" måste samtidigt ha någonstans att gå. Därför och många anledningar bör vi vara tacksamma för denna vackra Jord med hennes vackra ekosystem vi får (fick?) njuta av varje dag. 

Går du in på google earth och kollar runt på Amazonas regnskogen, kommer du snabbt se beviset på människans glada existens. Happy truth-seeking! 
 
Moder Jord | |
Upp