DIN MAGE ÄR FAKTISKT DIN HJÄRNA

Din mage och din hjärna är i konstant kontakt med varandra. Det är därför våra känslor påverkar vår mage, som stress t.ex. Har ni känt ibland när ni vill skratta men inte får, eller får ett lyckorus? Två exempel där du tydligt kan känna hur känslorna börjar i magen, och inte hjärnan.

  
Har ni haft känslan någon gång när ni behöver välja mellan två alternativ eller skall göra någonting du egentligen inte vill? Hur vet ni att det egentligen är rätt eller fel val för dig? Det är därför din mamma säger till dig att lyssna på magkänslan när du frågar henne om råd i ett jobbigt val. Magkänslan talar väldigt ofta och vet bäst. Lär dig att lyssna. Det är inte bara mamma som gör magkänslan magisk när hon säger hokus pokus lyssna på magkänslan. Det är (också) vetenskap. Magen kommunicerar med din hjärna via en nerv och med samma typ av signalsubstanser som också finns i din hjärna. Sammanträffande, eller? Man kan säga att hjärnan observerar, tar in och är logisk. Din andra hjärna i magen är dina instinkter och känslor. Den är som din högre guide i livet. Den bara vet. 

Så med andra ord: mår magen dåligt, stoppar du i dig cola istället för vatten, kommer det påverka ditt humör. Rena magen, hela hjärnan. Få i dig riktig soul-food och kasta den processade maten. Du är, indeed, vad du äter. 
 
SACRED KNOWLEDGE | |
Upp