Människan och vatten

 
Ca 70% av jordens yta är täckt utav vatten, och ungefär 70% av din kropp består utav vatten. Fint va? =) Universum tänkte på allt. Tänk att jag kunde gå typ dagar utan att dricka vatten tidigare?Jag tyckte det va skitjobbigt att dricka vatten tidigare, men allting handlar om vana. Det var den hära.. Euuhhhh... När jag verkligen kände mig tvungen till det. Jag vet inte varför. Sen såg jag en meme som passade tvärbra: 

USA- Do you ever drink water at restaurants for free just to flex on Europeans? 

Men vad är det egentligen du flexar över? Att din kropp vant sig vid alla kemikalier? Att du förgiftar din kropp på grund av all flour? Är det inte sjukt egentligen att vi inte kan dricka världens vatten? 

Visste ni att vatten som allt annat här är levande? Man kan tycka att vatten är dött för... Naturliga orsaker, lol. Men en man som heter Dr. Mararu Emotos gjorde experiment och hällde över vatten i flaskor, och pratade sedan till det. Bilden där uppe visar hur molekylerna reagerade efter orden. 


Moder Jord | | Kommentera |

En haloweensaga

Det fanns ett ställe en timma ifrån Atén, där man skymtade hopp i en omringande misär. Ett ställe där livet lät flödas. Där barnen kunde leka tryggt bakom det höga stängslet, där föräldrar kunde få en chans att glömma. Där livet behandlades väl, där vuxna och barn kunde spela fotboll, badminton, volleyboll, där vi kunde dansa, springa, glädjas. Där vi kunde be. Där vi kunde sjunga. Där vi kunde lära. Där vi kunde ta hand om varandra. Människor från alla möjliga delar av världen hade samlats på ett ställe och gjorde sitt bästa för att alla skulle ha en så värdig flykt från bomberna som möjligt. 

Dit kom männen i kostym och inspekterade bland de nyfikna ögonen. Leenderna de tog emot var inte nog för att männen i kostym skulle le tillbaka. Hoppet de kände var för de kostymklädda männen olidligt. De kunde inte stå ut med att se människor ta hand om varandra och skapa en rörelse, med inget annat än kärlek som anledning. De kostymklädda männen skrek på "brandsäkerhet". Det hjälpte inte att människor bodde tryggt under tak, de hjälpte inte att människor gjorde allt för invända, protostera och ifrågsätta, det hjälpte inte att barnen grät, trots detta lovade regeringen att stänga ner flyktinglägret, trots att de inte visste vart de skulle låta människorna bo. 

Spänningen steg och folkets varma leenden förvandlades snart till tårar och bittra sanningar. Vi kommer klara det här tillslut. Dagen kom då regeringens sista buss hade slussat det sista människolivet från hennes trygghet. Lägret ekade tomt. Det fanns inte en människa kvar, förutom de som hoppat över stängslet och sökt skydd över natten. Regeringen stängde ner ändå, trots värme, trots skydd, trots tak över huvudet. 

En dag slog lägret upp sina dörrar igen, men denna gången under Kostymernas namn. Solen sken när lägret slog upp igen, men musiken spelades inte längre, ingen skymtade leendet och skratten ekade inte in till oändligheten längre. De låste in leksakerna, förbjöd dansen och  krossade blommorna som blommade. Det skedde ett självmord redan innan första året hade passerat i regeringens hårda grepp.

De kostymklädda männen visade återigen sin makt. De visade sitt system. De gör det de är bäst på, att lämna oss i sticket. De gör allt för att bryta vår vana av att hjälp till med kärlek som enda anledning. Skratten ekade inte längre, men vi står kvar. Vi står kvar. Det är över deras händer blodet forsar. Inte våra. Adrig våra. Vi. Står. Kvar. 

volontärarbete | | Kommentera |

Kvinnor

Den kvinnliga, helande energin. Vi har kapicitet att hela överallt, vi har aldrig slut på kärlek och vi kan dela med oss utav den vart vi än går. Men vi lever i en tid av pågående kvinnoförtryck. Ett kvinnoförtryck som dödar. 
 
Du ska göra si och du ska göra så. Du ska vara rädd vart du än går. Du ska kolla ner i backen och du ska aldrig ta emot något rån eller lita på en man. Du ska ha på dig detta. Du får inte (insert whatever you want här).
Du ska dö om du är kvinna.
 
 

Att påstå att det inte finns kvinnoförtryck i rika, "välcivilicerade" länder som Sverige och att vi därför kämpar för något som är obetydligt håller inte. hade kvinnor inte varit förtrycka  hela världen över hade kvinnor aldrig dött hela världen över. Det ena påverkar det andra. Det kvinnliga i världen måste återställas och det utan att skrika för det ena eller det andra. "ALLA "Feministerna" gör, är eller tycker si eller så." Feminsim började som en vacker rörelse, en ståndpunkt där vi satte svart mot vitt: Antingen tycker du att kvinnor är lika mycket värda som män, eller så tycker du inte det. Punkt. Det var allt det var.

Men sen sattes det stopp för det där som med allt annat när det gäller kvinnlig energi.  Det är median som delar oss i olika grupper så fort vi går samman om något. Tänk på världen och tillåt den naturliga kvinnliga energin att flöda tillsammans. Och det utan att dömma både det ena eller det andra. 
 
SACRED KNOWLEDGE | | Kommentera |
Upp